Образовни профили

ГИМНАЗИЈА – ОПШТИ СМЕР

  • ШКОЛОВАЊЕ ТРАЈЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
  • НАЈБОЉА ПРИПРЕМА ЗА СТУДИЈЕ БИЛО КОГ ПРОФИЛА
  • ВЕЛИКА ПРОЛАЗНОСТ НА ПРИЈЕМНИМ ИСПИТИМА НА ФАКУЛТЕТИМА
  • ДВА СТРАНА ЈЕЗИКА
  • ИСТРАЖИВАЧКА И ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У ОКВИРУ ИЗБОРНИХ ПРОГРАМА
  • ШИРОК СПЕКТАР ЗНАЊА И ВЕШТИНА ИЗ СВИХ ПРЕДМЕТА
  • ОДЛИЧНА ПОДЛОГА ЗА БУДУЋЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ НАДОГРАДЊЕ И УСАВРШАВАЊА
  • ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ ИМАЈУ ШИРОК ОПСЕГ ИНТЕРЕСОВАЊА
  • ЗАСТУПЉЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИРОДНИХ И ДРУШТВЕНИХ НАУКА

ЦАРИНСКИ ТЕХНИЧАР

  • ЧЕТВОРОГОДИШЊИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ, ПРАВА И АДМИНИСТРАЦИЈЕ
  • УЧЕНИЦИ СТИЧУ НЕОПХОДНА ТЕОРИЈСКА И ПРАКТИЧНА ЗНАЊА ИЗ ОБЛАСТИ: ПОЗНАВАЊЕ РОБЕ, ЦАРИНСКИ ПРОПИСИ, СПОЉНОТРГОВИНСКИ ПРОМЕТ, ДЕВИЗНО ПОСЛОВАЊЕ, ДЕВИЗНО ТРЖИШТЕ, ПЛАТНЕ ПРОМЕТЕ СА ИНОСТРАНСТВОМ
  • ЦАРИНСКИ ТЕХНИЧАР СЕ СТАРА О ЗАШТИТИ УНУТРАШЊЕ ТРГОВИНЕ
  • СПРЕЧАВА ПРОМЕТ ИЛЕГАЛНИХ ПРЕДМЕТА УНУТАР И ВАН ЗАМЉЕ
  • ВРШИ КОНТРОЛУ РОБЕ, ПУТНИКА И ВОЗИЛА
  • ПОЗНАЈЕ ЦАРИНСКЕ ПРОПИСЕ, ДЕВИЗНЕ ОБРАЧУНЕ И ДЕВИЗНО ТРЖИШТЕ
  • МОГУЋНОСТ ЗАПОСЛЕЊА НАКОН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЛИ НАСТАВАК ШКОЛОВАЊА НА РАЗЛИЧИТИМ ФАКУЛТЕТИМА И ВИШИМ ШКОЛАМА

КУВАР

  • ШКОЛОВАЊЕ ТРАЈЕ ТРИ ГОДИНЕ
  • НАЈТРАЖЕНИЈЕ ЗАНИМАЊЕ УГОСТИТЕЉСКЕ СТРУКЕ
  • ЧАСОВИ ВЕЖБИ У ШКОЛСКОМ КАБИНЕТУ ЗА КУВАРСТВО
  • ПРАКТИЧНА НАСТАВА У УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА
  • УЧЕНИК СЕ ОСПОСОБЉАВА ДА ВРШИ ИЗБОР И ПРИПРЕМУ НАМИРНИЦА
  • ПОЗНАЈЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ НАМИРНИЦА КАКО ТЕОРИЈСКИ ТАКО И ПРАКТИЧНО

НАКОН ЗАВРШЕНЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ:

  • МОГУЋНОСТ ДОКВАЛИФИКАЦИЈЕ
  • ЈЕДНОГОДИШЊЕ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ
  • ОБРАЗОВАЊЕ НА ВИСОКИМ ШКОЛАМА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА