ГИМНАЗИЈА – ОПШТИ СМЕР

- ШКОЛОВАЊЕ ТРАЈЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
- НАЈБОЉА ПРИПРЕМА ЗА СТУДИЈЕ БИЛО КОГ ПРОФИЛА
- ВЕЛИКА ПРОЛАЗНОСТ НА ПРИЈЕМНИМ ИСПИТИМА НА ФАКУЛТЕТИМА
- ДВА СТРАНА ЈЕЗИКА
- ИСТРАЖИВАЧКА И ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У ОКВИРУ ИЗБОРНИХ ПРОГРАМА
- ШИРОК СПЕКТАР ЗНАЊА И ВЕШТИНА ИЗ СВИХ ПРЕДМЕТА
- ОДЛИЧНА ПОДЛОГА ЗА БУДУЋЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ НАДОГРАДЊЕ И УСАВРШАВАЊА
- ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ ИМАЈУ ШИРОК ОПСЕГ ИНТЕРЕСОВАЊА
- ЗАСТУПЉЕНИ ПРЕДМЕТИ ПРИРОДНИХ И ДРУШТВЕНИХ НАУКА
ЦАРИНСКИ ТЕХНИЧАР

- ЧЕТВОРОГОДИШЊИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ, ПРАВА И АДМИНИСТРАЦИЈЕ
- УЧЕНИЦИ СТИЧУ НЕОПХОДНА ТЕОРИЈСКА И ПРАКТИЧНА ЗНАЊА ИЗ ОБЛАСТИ: ПОЗНАВАЊЕ РОБЕ, ЦАРИНСКИ ПРОПИСИ, СПОЉНОТРГОВИНСКИ ПРОМЕТ, ДЕВИЗНО ПОСЛОВАЊЕ, ДЕВИЗНО ТРЖИШТЕ, ПЛАТНЕ ПРОМЕТЕ СА ИНОСТРАНСТВОМ
- ЦАРИНСКИ ТЕХНИЧАР СЕ СТАРА О ЗАШТИТИ УНУТРАШЊЕ ТРГОВИНЕ
- СПРЕЧАВА ПРОМЕТ ИЛЕГАЛНИХ ПРЕДМЕТА УНУТАР И ВАН ЗАМЉЕ
- ВРШИ КОНТРОЛУ РОБЕ, ПУТНИКА И ВОЗИЛА
- ПОЗНАЈЕ ЦАРИНСКЕ ПРОПИСЕ, ДЕВИЗНЕ ОБРАЧУНЕ И ДЕВИЗНО ТРЖИШТЕ
- МОГУЋНОСТ ЗАПОСЛЕЊА НАКОН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЛИ НАСТАВАК ШКОЛОВАЊА НА РАЗЛИЧИТИМ ФАКУЛТЕТИМА И ВИШИМ ШКОЛАМА
КУВАР

- ШКОЛОВАЊЕ ТРАЈЕ ТРИ ГОДИНЕ
- НАЈТРАЖЕНИЈЕ ЗАНИМАЊЕ УГОСТИТЕЉСКЕ СТРУКЕ
- ЧАСОВИ ВЕЖБИ У ШКОЛСКОМ КАБИНЕТУ ЗА КУВАРСТВО
- ПРАКТИЧНА НАСТАВА У УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА
- УЧЕНИК СЕ ОСПОСОБЉАВА ДА ВРШИ ИЗБОР И ПРИПРЕМУ НАМИРНИЦА
- ПОЗНАЈЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ НАМИРНИЦА КАКО ТЕОРИЈСКИ ТАКО И ПРАКТИЧНО
НАКОН ЗАВРШЕНЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ:
- МОГУЋНОСТ ДОКВАЛИФИКАЦИЈЕ
- ЈЕДНОГОДИШЊЕ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ
- ОБРАЗОВАЊЕ НА ВИСОКИМ ШКОЛАМА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА