Посета Народној банци Србије

Дана 15.11.2019. године, ученици трећег и четвртог разреда образовног профила економски техничар посетили су Народну банку Србије у оквиру блок наставе из предмета рачуноводство. Укупно је путовало 40 ученика, директор школе Драгана Арсић и професори економске групе предмета: Данијела Вујић и Снежана Полић.

Ученици образовног профила економски техничар су имали прилику да се у изложбеном простору НБС упознају са историјатом новца – од српског средњовековног до оптицајног новца кроз радионицу „Динар наш новац“, погледају ковани и папирни новац  из различитих периода и динарске апоене.

Кроз едукативни филм о хиперинфлацији, наши економски техничари могли су да сазнају у каквој финансијској ситуацији се налазила држава 90-их. Осим што је платежно средство, новац представља историјско, економско сведочанство једног времена, једног народа и државе која га емитује.

Такође, економисти су кроз квиз знања научили доста новог о знаменитим личностима на динарским оптицајним новчаницама .Представљањем знаменитих личности на нашим новчаницама НБС на тај начина подсећа на немерљив допринос који су поменуте личности светског гласа дале нашем културно – историјском наслеђу.