Реч директора школе

Реч директора школе

Милан Јовановић, дипломирани инжењер електротехнике

Успомене и сећања често су тачнији и од саме стварности. Живот можда и није оно што се десило, већ оно чега се сећамо и начин на који се нечега сећамо. У нашим животима постоје тренуци који нису случајност као и места која постану наша судбина.

Тог  1. септембра 1990. године, први пут сам закорачио у учионице наше Гимназије, неслутећи да ћу после 25 година постати њен директор. На овом путу, дугом четвртину века, градио сам своју професионалну личност, прво као узоран ђак, а потом, радећи у овој школи као професор рачунарства и информатике.

Зато ову школу доживљавам као своју другу кућу, а ученике и колектив школе као своју другу породицу. А пошто је дужност сваког човека да се марљиво брине о својој кући, моја прва и највећа обавеза биће управо то.

Јер, ми професори, треба да поставимо правила у учионици и да будемо свесни своје одговорности, јер како кажу, ова наша професија ствара све остале професије Зато, постанимо чврст стуб и узор својим ученицима и овој средини.

Надам се да ћу успети у покушају да наша школа буде и остане са истим именом и ауторитетом као и у моје ђачко време. Трудићу се да је садашње генерације доживе, као ја много година раније, као свој дом и да се тако односе према њој.

Поштоваћу све оне, који воле рад и ред и који уважавају и поштују друге, чуваћу достојанство професора и школе.

X