ДАН ШКОЛЕ 2022.

У уторак, 08.11.2022. године прославили смо Дан школе и 58 година постојања и рада наше школе. Присутни гости и ученици имали су прилику да погледају изложбу ликовних радова наших ученика, да се упознају са успесима наших ученика у претходној школској години, као и да погледају изложбу наше ученице Анастасије Петрић, а након тога уследила је Свечана академија. Након поздравног говора директорке школе, Драгане Арсић, уследио је програм који су припремили ученици са професорима Соњом Мандић и Љубишом Поповић.

Седамдесетих година прошлог века, настала је књига „Поздрави неког“, као збирка записа Весне Огњеновић и Будимира Нешића, двоје психолога који су радили са децом без родитељског старања, као и са децом из поправних домова. Седамдесетих година, али и данас, нажалост, ова књига, као низ стварних исповести деце, приказује друштвено наличје, које не може да се сакрије јер – постоји!

Овај Дан школе ниjе биo посвећен Вуковом животу, већ животима оних чије судбине не видимо, које остају неиспричане или, тек помало казане, по домовима за напуштену децу. Медији свакодневно извештавају о родитељима злостављачима, али приче те злостављане и занемариване деце не чујемо скоро никако.