Екскурзија ученика другог разреда

Прохладног јутра, среда, 16.10.2019. године у 7h ученици другог разреда наше школе, након прегледа аутобуса, кренули су на тродневну екскурзију. Предвиђена маршрута пута Љубовија – Зајечар – Неготин – Кладово – Љубовија је у потпуности, по плану, пређена.

Кренули смо ка Свилајнцу, посетили Природњачки музеј, након тога и манастире Манасија и Раваница. Путовање смо наставили ка Зајечару, где смо се након доласка сместили у хотел “Србија – Тис”.

Други дан смо у пратњи водича посетили Гамзиград где су ученици имали прилику да чују доста о том археолошком налазишту. Прошетали смо локалитетом, фотографисали се и уживали у прелепом времену. Након тога, путовање смо наставили ка Неготину, где смо посетили Мокрањчеву кућу, музеј Хајдук Вељка. Наше следеће одредиште било је Кладово, где смо се након доласка, сместили у хотел “Ђердап”.

Трећи дан смо посетили ХЕ “Ђердап”, уживали у лепотама Ђердапске клисуре, обишли Лепенски вир, а затим и импозантно археолошко налазиште Виминацијум. Ученици су у Ваљеву имали паузу ради одмора и освежења. Екскурзија је завршена доласком у Љубовију око 21:30h.

Екскурзија је у потпуности испунила васпитно – образовне циљеве и задатке. Ученици су пре свега били заиста дисциплиновани, расположени, пажљиво су слушали и разгледали све садржаје. Такође, била је ово прилика да кроз дружење у опуштеној атмосфери развију дух заједништва и оптимизма. Сви заједно, ученици и професори унапред се радујемо следећој екскурзији.

                                                                                                                                                       Вођа пута: Данијела Вујић