Екскурзија завршних разреда

После доста залагања и ишчекивања наши матуранти су раног јутра тог петка 18. октобра кренули у Грчку на екскурзију. У добром расположењу стигли су у Паралију на обалама Егејског мора. Али, пут и велика жеља одвели су их до Јонског мора и чувеног острва Крфа. Окупани сунцем и морем са великим интересовањем обилазили су Српску кућу на Крфу и острво Видо, место страшне Голготе српског народа. После овог Ходочашћа слободно време проводили су на плажи, у међусобном дружењу и упознавању са матурантима из Чачка.

Лепо расположење настављено је при обиласку Метеора, чувених манастира на стенама. Упознавање лепоте Грчке и сазнавање наше историје наствљено је на северу ове земље, у граду Солуну. Посета чувеном војничком гробљу на Зејтинлику опет је у матурантима изазвала осећај поноса што припадају храбром српском народу и што су посетили места страдања тог народа.

Уз песму и дружења матурска екскурзија се завршила после шест дана. Остале су дивне успомене, нова знања и велико животно искуство. Остаје да кажемо да су матуранти с успехом положили први део матурског испита својим понашањем и одговорношћу.