РАСПОРЕД УЧЕНИКА ПО СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Распоред ученика по средњим школама објавиће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а начин на који се долази до тих информација састоји се из неколико корака:

Прво што треба да урадите је да приступите сајту Министарства, тј. делу за унос јединствене шифре ученика. Страници приступите http://upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna

Унесите своју шифру. Уколико сте правилно унели шифру, отвориће вам се страница на којој се налазе подаци о бодовима оствареним у току школовања, бодови остварени кроз награде на такмичењима и бодови освојени на завршном испиту.

У доњем делу табеле налази се део за исказане жеље ученика у првом и евентуално другом кругу. Поред сваког круга налази се линк “види” где можете погледати вашу листу.

На врху странице налази се информација о статусу ученика. Уколико ученик није распоређен или још увек није објављен редослед кандидата за упис у средњу школу, писаће “Нераспоређен”.

Након објаве распореда ученика, у том одељку би требало да пише име школе и образовног профила за који је ученик имао довољно бодова, а налази се на највишем месту на листи жеља коју је предао.

Након распореда ученика по средњим школама, следи први уписни рок који ће се одржати 9. и 10. јула 2020. године. Сви ученици који остану нераспоређени добиће шансу за упис у другом уписном року – 13. јула, када ће се попуњавати преостала слободна места у свим средњим школама.

Oбјављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама, среда 08.07. до 24.00 часа.

Објављивање преосталих слободних места за упис у другом кругу четвртак, 09.07. до 08.00 часова.

Упис ученика у средње школе – први уписни круг среда и четвртак 08. и 09.07. (08.00-15.00 часова).

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг, четвртак 09.07.2020. 08.00-15.00 часова.
Објављивање преосталих слободних места после другог уписног круга,
субота, 11.07. до 24.00 часа.

Објављивање коначног распореда ученика по школама у другом уписном кругу субота, 10.07. до 24.00 часа.
Упис ученика у средње школе – други уписни круг, 13.07.2020.

(08.00-15.00 часова)

Проверу података о ученику можете извршити на http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna