УПИС – ШКОЛСКА 2023/24. ✅????ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ЕКОНОМСКИ ТЕХНИЧАР????✅

Економски техничари најчешће раде у областима као што су књиговодство, финансије, испитивање тржишта и маркетинг, комерцијални послови и друге економске делатности. Посао економског техничара обавља се у канцеларији и везан је за рачунар.

Након завршене средње школе, а са дипломом економског техничара, могућности су велике. Даљим усавршавањем и одласком на факултет отварају се и нове позиције па тако и веће могућности за дипломираног економисту.

Где може да ради економски техничар? Готово свака фирма има и по неколико економских техничара запослених на различитим позицијама, у зависности од тога за шта су стручни. Економски техничар може да ради у банкама, у осигурању, у трговини, у инвестиционим фондовима, синдикатима, владиним организацијама, у ревизорским кућама и слично.

То је особа од поверења у свакој фирми, чије су одговорности финансије, праћење тржишта, извештаји, анализа података.

Каква је потражња за економским техничарима у Србији? Економски техничар је посао који је увек актуален и добар економиста је неопходан готово у свакој фирми. Такође, након завршене средње школе али и факултета, отварају се многа врата јер посао економског техничара није везан само за једну област. Посао се може наћи у оквиру најразличитијих профила и делатности.